Het Ontwerp

Bovenstaand het ontwerp zoals de kinderen dit samen met de skatebaanbouwer hebben opgesteld. Hiervoor is ook input gevraagd bij gebruikers van de baan die een andere skategewoonte hebben dan de jongens (stuntsteppers), zoals skateboarders.

Zoals te zien wordt de baan aangelegd op het stuk asfalt dat nu al als skatebaan dient, wordt het geheel omringd door groene taluds en blijft het wandelpad naast de skatebaan behouden.

 

In het ontwerp zijn 3 'stadia' van skaten opgenomen:

  • De Punt: Links in de punt komt een leuk en veilig stuk voor beginners, met een aantal hellinkjes en een mini quarterpipe. Zij kunnen ongehinderd kennis maken met skaten, zonder direct op hetzelfde stuk te zitten als de meer ervaren skaters. Ook is dit de plek om nieuwe trucjes uit te proberen!
  • Half pool 1: de eerste ronding (links op de tekening) wordt de plek voor diegene die de punt zijn ontgroeid en klaar zijn voor de volgende stap. Een stuk met een 'halfpipe' die verder rond loopt voor meer uitdaging. 
  • Half pool 2: dit is de tweede ronding op de tekening (rechts) en is voor de gevorderden en groter stuntmateriaal. De wanden hebben een andere hoek dan Half pool 1 en deze half pool is ook een stukje breeder, en daarmee ook geschikt voor bijvoorbeeld BMX fietsen.

 

De twee 'half pools' zullen worden verbonden door een 'spine' (hoge dunne rand om overheen te springen van de ene half pool in de andere) met aan het uiteinde een 'vulcano' (rond lopende helling voor een goede 'flow' (stroom / gang) tussen elementen en voor sprongen).

Het element in de rechter onderhoek zorgt voor een goede 'flow' op de baan, waardoor het beroemde 'heen en weer' van de jongens verleden tijd is. 

Naast dit alles zijn er rails, curbs, flat curbs en banks om trucjes op te leren! 

De skatebaan zal worden omringd door taluds (kleine heuveltjes) met gras, zodat de skatebaan als het ware verzinkt in het groen (waar af en toe hoofdjes bovenuit steken :)). Deze heuveltjes maken de skatebaan veilig en voorzien in een lekkere zon- en zitplek voor wie maar wil!

 

Binnenkort zullen de huidige elementen woren weggehaald en in week 42 begint de bouw!
De bouw zal 6 tot 8 weken in beslag nemen. Over een feestelijke opening wordt nog nagedacht! 

Maak een Gratis Website met JouwWeb