Over ons

In 2017 heeft een stuntsteppende jongen uit Wageningen aangeklopt bij de gemeente Wageningen met de vraag of het skatebaantje in het park van de wijk Noordwest vernieuwd kon worden. Het is oud en voldoet niet meer aan de huidige tijd. Niet veel later kreeg hij bijval van een aantal fanatieke skaters met grootse ideeën, en zij verenigde hun krachten. Door tijdgebrek en uiteenlopende wensen over een nieuwe skatebaan was hier nog geen concreet product uit gekomen.

 

In maart 2019 kwamen de vrienden David (10) en Mocne (8) terug van een middagje stuntsteppen op de skatebaan van de Peppel te Ede. In de auto werd er gepraat over hoe gaaf het zou zijn om ook zo'n skatebaantje in Wageningen te hebben, want de bestaande skatebaan in het park van Noordwest is verouderd en nodig aan vernieuwing toe. Het idee was geboren: David en Mocne willen vernieuwing van de skatebaan in Wageningen!

De gemeente gaf aan dat er al een paar initiatieven voor vernieuwing actief waren, waarop het contact ontstond en de verschillende initiatieven zich verenigden. Samen met hun ouders hebben de jongens de taak overgenomen, met als doel een hedendaags skatebaantje op dezelfde locatie als waar het nu ligt.

 

Er werd een petitie gestart onder kinderen en ouders in Wageningen en binnen 3 weken waren er meer dan 1100 handtekeningen binnen! Daarmee was het hek van de dam en hebben de kinderen zich volledig gestort op dit avontuur: praten met de buren van het park, een schets maken met echte skatebaanbouwers en natuurlijk naar de politieke avonden van de gemeente. Ook praten met de pers is onderdeel van het avontuur. Al vanaf het begin hebben de jongens veel media-aandacht gehad, van kranten als Algemeen Dagblad, De Gelderlander en Stad Wageningen, maar ook van TV zenders Omroep Gelderland, RTV Rijnstreek en de kabelkrant.

 

Op 26 november 2019 kwam de eerste èchte mijlpaal: de gemeente Wageningen stelt €65.000,- beschikbaar voor een basisvernieuwing van de skatebaan! Het skatebaaninitiatief krijgt 1 jaar de tijd om via sponsoring en subsidies dit bedrag te matchen, zodat er een echte gave en uitdagende skatebaan gebouwd kan worden! 

 

Op 22 januari 2020 is de crowdfunding gestart en heeft in 2 dagen al €540,- opgehaald!

 

update: 24-1-2020